Expat Ukraine - The Online Community for Expats in Ukraine - Discussion Forum
November 22, 06:26 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: New boards are up and running. Some posts were moved to the new boards and sections.

Expat Ukraine   Home   Help Search Calendar Tags Gallery Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Wynajem mieszkania  (Read 3944 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
wojtek
Expat Messenger
*

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0

« on: August 06, 08:59 AM »

Czy ktos z Was moze polecić mi agencję pomocna w wynajęciu mieszkania, jaki jest realny koszt wynajmu w centrum mieszkania 2 -3 pokojowego w "western" standard?
Zastanawiam sie, jaka jest relacja koszt?w wynajmu dziennego do kosztu wynajmu tego samego mieszkania na np.12 miesięcy? Czy macie doświadczeniaw tym zakresie ? Ile np będzie kosztowac koszt wynajmy długookresowego mieszkania, w kt?rym doba wyceniona jest na 120$ ?
edzia
Expat VS
**

Thank You
-Receive: 1

« Reply #1 on: August 06, 04:03 PM »

co do porownania ceny wynajmu za miesiac a za dzien - nie mam zielonego pojecia...
Mieszkanie 3 pokojowe w centrum to kwota od 3 tys $ w gore...sky is the limit
wojtek
Expat Messenger
*

Thank You

« Reply #2 on: August 06, 04:14 PM »

toz to szok!! ceny kosmiczne
slawek
Expat VS
**

Thank You

« Reply #3 on: August 07, 02:49 AM »

Welcome to the club Grin  Jak mi powiedziano jaki mam limit na mieszkanie to pomyślałem że sobie dom wynajme a potem sie dobijalem o jego podniesienie Wink ponizej 3 tys $ mieszkanie trzypokojowe w centrum to ciezka sprawa. Ja chciałem mieszkac blisko swojego biura i niezbyt daleko od centrum wiec musialem o taki budzet powalczyc. Poza Centrum da sie znacznie taniej cos znalezc. Zobacz na dyskusje "Counting my chickens"na Q&A. Tam goście podają ceny bardziej optymistyczne, aczkolwiek średnio mi się chce w nie wierzyć. Z tym że ja tu jestem zupełnie "świeży", ale Edzia kt?ra jest bez wątpienia naszym Kijowskim expertem Smiley (serdeczne pozdrowka przy okazji) potwierdza to samo.
slawek
Expat VS
**

Thank You

« Reply #4 on: August 07, 02:51 AM »

A jesli chodzi o takie wynajmowane na dni- to zanim zamieszkałem w docelowym mieszkaniu, to przez dwa tygodnie mieszkałem w samym centrum na Volodimirskiej tuz przy placu Sofijskim w dwupokojowym przyjemnym mieszkanku za 75$ za dzień i jeszcze raz w tygodniu w tej cenie miałem mieszkanie sprzątane.
wojtek
Expat Messenger
*

Thank You

« Reply #5 on: August 10, 06:15 AM »

M?j problem polega na tym, że nie znam topografii i nie wiem co to znaczy centrum . Co do mieszkania to 2 pokoiki w centrum (lub coś koło tego) by mi wystarczyło, na razie poszukiwania rozpoczęła moja firma więc zobaczymy co znajdą.
Czy ktoś może mi okreslic w jakim obszarze najlepiej szukac - mam na mysli : gdzie jest Centrum  Grin Grin Grin
Admin
Administrator
Expat XO

Thank You
-Given: 34
-Receive: 53

« Reply #6 on: August 10, 07:19 AM »

Re: ... gdzie jest Centrum.

Picture of the "true centre" attached. Sorry for the quality :-)
slawek
Expat VS
**

Thank You

« Reply #7 on: August 10, 12:41 PM »

Admin, do you speak or at least understand polish?Smiley
Admin
Administrator
Expat XO

Thank You
-Given: 34
-Receive: 53

« Reply #8 on: August 10, 02:24 PM »

Admin, do you speak or at least understand polish?Smiley

Mam w sobie krew polską i ukraińską po tacie :-) Dodaj duży wpływ Radia Polskiego lat 80-tych :-)
« Last Edit: August 10, 02:27 PM by Admin » Logged
slawek
Expat VS
**

Thank You

« Reply #9 on: August 12, 05:34 PM »

wow Smiley  w sumie to dobra wiadomość Smiley) to dlatego jest forum po polsku?
wojtek
Expat Messenger
*

Thank You

« Reply #10 on: August 29, 01:32 PM »

Admin, mapka sie nie zalaczyła i dalej nie wiem gdzie szukac Grin moi ludzie z firmy proponuja mi lewy brzeg, ale to chyba nie jest dobry wyb?r..
sbielas
Newbie
*

Thank You

« Reply #11 on: October 11, 03:28 PM »

Prawego brzegu raczej nie polecam - blokowisko i wieczne korki na mostach Smiley
Jarek
Moderator
Expat XO

Thank You
-Given: 33
-Receive: 26

« Reply #12 on: October 14, 11:41 AM »

Witam,

temat mieszkania przerabiałem dokładnie w sierpniu; agencje posrednictwa na początek śpiewają przerażające sumy, jakkolwiek gdy okazuje się że klient nie jest zagubionym amerykaninem ale zna rosyjski i realia znacznie spuszczają z tonu.Jeśli chcemy mieszkać w centrum, to 75-100m kw. będzie kosztować między 1200 a 1700USD; ja osobiście nie potrzebowałem ścisłego centrum i wynająłem 100 metr?w na nowiutkim osiedlu w okolicach wylotu na Odessę, w pełni wyposażone, "jewrostandart"Smiley za 800USD/m-c, umowa na 12 miesięcy.

Patriam amamus, non quia magna est, sed quia nostra
slawek
Expat VS
**

Thank You

« Reply #13 on: October 15, 02:46 AM »

Czesc,
aż się wierzyc nie chce, ale gratuluję. A jak z dojazdami do pracy, tzn korki?
Sławek
Jarek
Moderator
Expat XO

Thank You
-Given: 33
-Receive: 26

« Reply #14 on: October 15, 03:39 AM »

Szczęśliwie na razie wystarczy home office; praca polega raczej na spotkaniach w r?żnych ukraińskich miastach.Jakkolwiek rozglądam się już za biurem, kt?re będzie wkr?tce dira necessitas - widziałem nawet kilka ciekawych obiekt?w w gołosijewskim rajonie - za żadne pieniadze nie zgodziłbym się przebijać codziennie do centrum:)

W razie potrzeby, ewentualnym chętnym służę namiarem na dziewuszkę z agencji nieruchomosci, kt?ra posredniczyła w wynajmie mojego mieszkania.

Patriam amamus, non quia magna est, sed quia nostra
Tags:
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: