Expat Ukraine - The Online Community for Expats in Ukraine - Discussion Forum
July 25, 04:02 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: New boards are up and running. Some posts were moved to the new boards and sections.

Expat Ukraine   Home   Help Search Calendar Tags Gallery Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Wynajem mieszkania  (Read 3184 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
slawek
Expat VS
**

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0

« Reply #15 on: October 15, 05:07 AM »

No c?ż ja musze być w biurze więc szukałem lokalizacji blisko niego, ale przy okazji chciałem blisko centrum żeby m?c np wieczorem pieszo p?jśc na piwo na kreszczatik. Ale niestety to kosztuje, tylko że płaci za to firma więc się za bardzo nie szarpałem
S
Jarek
Expat VSOP

Thank You
-Given: 2
-Receive: 3

« Reply #16 on: October 15, 06:42 AM »

Będąc r?wniez miłosnikiem piwa na chreszczatyku i w okolicach zostałem stałym klientem taxi 077 wożącej mnie za 24UAH z domu do ArenaCity:)

Patriam amamus, non quia magna est, sed quia nostra
slawek
Expat VS
**

Thank You

« Reply #17 on: October 16, 02:35 AM »

Jesli kiedys bedziesz chcial przy piwie pogadac po polsku to daj znaćSmiley z tym że dopiero po 12 listopada bo do konca tygodnia sajgon a w piątek do poslki i na urlop na 3 tygodnie:)
Pozdrawiam, S
Jarek
Expat VSOP

Thank You

« Reply #18 on: October 16, 03:54 PM »

M?wisz i masz!
Ja do Polski lecę w niedzielę, oddać głos jako swiadomy praw i obowiązk?w obywatel:)

slawek
Expat VS
**

Thank You

« Reply #19 on: October 17, 08:08 AM »

No oczywiście że w niedziele się przy urnie znajde:))
sbielas
Newbie
*

Thank You
-Receive: 1

« Reply #20 on: October 20, 05:35 PM »

Jarek,

Na razie wynajmuję mieszkania na dni bo tylko dolatuję, ale od stycznia zamierzam się sprowadzić z rodziną i będę potrzebował 4 pokojowego mieszkania na ok.2 lat lub dłużej. Podrzuć mi proszę namiary na tą "dziewuchę" przez kt?rą wynajmowałeś swoje mieszkanie  Smiley M?j emil to: sbielas@intria.pl

Jarek
Expat VSOP

Thank You

« Reply #21 on: October 21, 02:29 AM »

o ile Tw?j mail to "interia.pl" a nie "intria.pl" to znajdziesz w nim wszelkie niezbędne namiary:)

Powodzenia!

mateosagan
Newbie
*

Thank You

Polish expat in Kiev. Esselte Leitz Corp.

« Reply #22 on: January 19, 02:38 PM »

Czy ktos z Was moze polecić mi agencję pomocna w wynajęciu mieszkania, jaki jest realny koszt wynajmu w centrum mieszkania 2 -3 pokojowego w "western" standard?
Zastanawiam sie, jaka jest relacja koszt?w wynajmu dziennego do kosztu wynajmu tego samego mieszkania na np.12 miesięcy? Czy macie doświadczeniaw tym zakresie ? Ile np będzie kosztowac koszt wynajmy długookresowego mieszkania, w kt?rym doba wyceniona jest na 120$ ?

Witaj, nie proponuję agnecji, drą ile wlezie (chyba, że szybko pokażesz, że się orientujesz, znasz rosyjski i dużo pijesz :-). Ja znalazłem z Kyiv Post, rejon Solomienskij obok wyciągu narciarskiego na Protasyv Jar. 130m2, 5 letni blok z czerwonej cegły, 15 piętro, $1700/mc + rachunki (woda, prąd, etazhowa - ok. 120 uah mc), umowa na 3 lata (bez zmiany ceny :-)

Pozdrawiam,
M.
(od 5 lat w KIE)
Marek
Newbie
*

Thank You

« Reply #23 on: February 12, 05:05 AM »

Witam,
właśnie trafiłem na to forum.
Mieszkam w Kijowie już ponad rok i wiem na jakim poziomie pracują tutejsze agencje nieruchomości (musze powiedzieć że stosują fajne chwyty  Wink ). Niewykluczone że będe musiał wkrótce zmieniać mieszkanie, więc jeżeli ktoś z Was mógłby mi przekazać namiary na dobrego agenta - polecam się.
pozdrawiam expatów!
Marek
edzia
Expat Messenger
*

Thank You

« Reply #24 on: February 13, 02:28 AM »

Witaj
Ja zmieniałam mieszkanie w październiku, mam namiary do większości agencji bo postanowiłam szukać przez wszystkie możliwe...
Niestety poziom abstrakcji mnie przeraził!
Podawałam dokładnie sprecyzowane moje oczekiwania co do typu mieszkania i jego standardu, obejrzałam 40 mieszkań  zeby znaleźć to właściwe...
Agenci proponowali mi mieszkania czaem w fatalnym stanie (strata czasu na jezdżenie i oglądanie), czasem w dużo wyższej cenie, której nie dało się negocjować(my mieliśmy limit narzucony przez firme), tak więc nie było łatwo.
To co mogę polecić to naciskanie, zeby ktoś sam pojechał i zrobił WYRAŹNE!!! zdjecia mieszkania...ja prosilam o styl nowoczesny co agentka potwierdzała, a na miejscu "Ludwik XIV" na mnie czekał...
wytrwałosci  w poszukiwaniu i dużo szcześcia...
A większosć mieszkań zgłoszonych jest do wszystkich agencji...
Warto tez samemu poszukać ogłoszeń w AVIZO
Marek
Newbie
*

Thank You

« Reply #25 on: February 15, 05:01 AM »

Edzia,
dzieki, ja mam dokładnie takie same doświadczenia z agencjami, mówiąc o chwytach właśnie te numery miałem na myśli, tj. pokazują kilka mieszkań, które zupełnie nie odpowiadają wymaganiom i 1 w miare zgodne  -wtedy skolowany inostraniec bierze to jedyne choć troche spełniające wymagania.
Z wyborem biura też miałem jazdy. Można o tym ksiązke napisać Wink
Właśnie dlatego szukam kontaktu do sprawdzonego agenta.
pozdrawiam, milego weekendu
sbielas
Newbie
*

Thank You

« Reply #26 on: February 19, 08:33 AM »

Ja wynajmowałem mieszkanie przez Bestrealty - agent Jarosław. Numer +380 504 109 510. Do porównania miałem agentkę z Blagovestu. Porównanie wyszło na korzyść Jarosława. Mieszkania pokazywał raczej takie jak chciałem (w obrębie określonego przeze mnie standardu). Jeżeli chodzi o ceny to z tego co się zorientowałem (również od moich Ukraińskich kolegów) to zaoferowane ceny mieściły się w granicach przyzwoitości ale to musicie sami ocenić.
Facet jest konkretny - od razu też pomógł właścicielowi mojego mieszkania założyć działalność, żebym nie musiał płacić dodatkowych 15% do ceny za wynajem (Jeżeli chcecie rachunek od wynajmującego).

Pzdr,

Follow members gave a thank to your post:

Marek

For this post, 1 member gave a thank you!
Tags:
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: