Jarek
Expat VSOP

Thank You
-Given: 2
-Receive: 3
|
 |
« on: May 07, 06:24 AM » |
|
FYI: W Megamarkecie na Gorkiego stoi sobie na regale Żywiec.Butelkowy i puszkowy:)
Zdrówko!:)
|
|
|
|
|
|
Patriam amamus, non quia magna est, sed quia nostra
|
|
|
Marek
Newbie
Thank You
-Receive: 0
|
 |
« Reply #1 on: May 07, 06:47 AM » |
|
znając tutejsze narzuty na polskie towary to pewnie są po 20,- za butelke  ale warto....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Expat VSOP

Thank You
|
 |
« Reply #2 on: May 07, 06:49 AM » |
|
A wyobraź sobie, że nie - coś chyba około 8 UAH:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin
Administrator
Expat XO

Thank You
-Given: 21
-Receive: 20
|
 |
« Reply #3 on: May 07, 09:56 AM » |
|
I found Żywiec in Karavan hypermarket (Obolon). Great stuff  I like it since I found it in Poland about 12 years ago
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Expat VSOP

Thank You
|
 |
« Reply #4 on: May 07, 10:12 AM » |
|
Next time in Poland try "Królewskie" !
(yes, I'm from Warsaw:))))))))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JonathanCampion
Expat XO

Thank You
-Given: 33
-Receive: 36
Переводчик, писатель и фотограф.
|
 |
« Reply #5 on: May 07, 10:14 AM » |
|
Sil'po is also pretty good for European (Czech, Polish...) pivo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VictoriaBest
Expat VS

Thank You
-Given: 12
-Receive: 5
Ghetto Glam Chic
|
 |
« Reply #6 on: May 07, 11:12 AM » |
|
Dziekuje bardzo za super wiadomosc ! Mam nadzieje, ze wkrotce sie pojawi tutaj u nas caly asortyment POLSKIEGO piwa - Okocim, Tyskie, Karmi, Lech, Redds i moze inne jakies. Niestety, nie pije. Ale informacja na pewno sie przyda ! J, z ktorej dzielnicy Wawki jestes? Ja mieszkalam w Centrum, na Pradze (Praga Poludnie, konkretnie Grochow Kamionek) i na Marysinie (koniec trasy autobusa 520-ki)
|
|
|
|
|
|
The only thing you can't recycle in life is wasted time... Better be envied, than pitied ! I can be sweet, as a pie and still make my point without getting my hands dirty. ***A VETERAN'S GRANDDAUGHTER !*** PoLsKi HiP-HoP - MuZa NoWeJ GeNeRaCjI
|
|
|
Jarek
Expat VSOP

Thank You
|
 |
« Reply #7 on: May 07, 11:27 AM » |
|
J, z ktorej dzielnicy Wawki jestes? Ja mieszkalam w Centrum, na Pradze (Praga Poludnie, konkretnie Grochow Kamionek) i na Marysinie (koniec trasy autobusa 520-ki)
Wychowany na Czerniakowie, a mieszkałem także na Ursynowie i w Wilanowie - a poza tym to już inne miasta i kraje:) Warszawa - gorod gieroj!
|
|
|
|
VictoriaBest
Expat VS

Thank You
Ghetto Glam Chic
|
 |
« Reply #8 on: May 07, 01:29 PM » |
|
No ! Juz mam Cie, bracie ! A ktos tutaj pisal, ze do polskiej granicy tylko 4 godziny jazdy samochodem;) Jakie inne kraje? Pamietasz takie ruskie powiedzonko - Kurica nie Ptica, Polsza nie Zagranica (osobiscie sie z tym nie zgadzam tak w zupelnosci) Prypiec tez jest Gorod Gieroj...
|
|
|
|
|
|
The only thing you can't recycle in life is wasted time... Better be envied, than pitied ! I can be sweet, as a pie and still make my point without getting my hands dirty. ***A VETERAN'S GRANDDAUGHTER !*** PoLsKi HiP-HoP - MuZa NoWeJ GeNeRaCjI
|
|
|
Jarek
Expat VSOP

Thank You
|
 |
« Reply #9 on: May 07, 01:39 PM » |
|
Wciąż potwierdzam, że tak z Kijowa(gdzie mieszkam aktualnie), jak i z Winnicy (która wiem gdzie jest)są 4 godziny do Ustiługa/Zosina - czyli granicy... Powiedzonko pamiętam, jakkolwiek straciło na aktualności. Gorodow Gierojow mnogo; chciałem jedynie nadać wschodniego akcentu deklaracji miłości do rodzinnego miasta:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
edzia
Expat Messenger
Thank You
-Given: 0
-Receive: 1
|
 |
« Reply #10 on: May 07, 04:18 PM » |
|
no to dobra wiadomosc z tym piwem...nie trzeba wozic!  Ja jako fanka slodyczy znalazlam polskie ciastka PIEGUSKI w hipermarkecie OKEY... szczerze mowiac coraz wiecej znanych mi produktow (oj bardzo sie zmienilo przez te 2 lata co tu jestem!) 
|
|
|
|
|
VictoriaBest
Expat VS

Thank You
Ghetto Glam Chic
|
 |
« Reply #11 on: May 11, 06:34 PM » |
|
A ja wciaz szukam i nie moge znalezc slynne "Wedlowskie Serce", a szkoda, pyszne to czekoladki sa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Expat VSOP

Thank You
|
 |
« Reply #12 on: June 24, 12:08 PM » |
|
Nowy piwny raport: stęskniony za dobrym ciemnym piwem (Obolon Oksamitowe to trucizna, ciemne piwo w Arenie jest średnie, a Guiness, choć znakomity, klasycznym ciemnym jednak nie jest) dziś przeżyłem wielką radość znajdując po raz pierwszy Cernego Velkopopovickeho Kozla w markecie Kraina w CH Magellan.Rozlewane i butelkowane w Czechach!
Jakość potwierdzam w trakcie pisania tego posta:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|