Owszem, polska stronka jest potrzebna, aktualnie mieszkam w Winnicy, o ile wiem, to jest polskie miasto (kiedys bylo), tutaj u nas mieszka duzo Polakow, i tych etnicznych, z Kresow Wschodnich, i aktualnie zatrudnionych w roznego rodzaju projektach inwestycyjnych (Barlinek, Polfa, etc). Mysle, ze taka stronka internetowa jest potrzebna, bo czasami nawet nie ma z kim pogadac, a z drugiej strony powstaje pytanie jak taki portal bedzie lepiej uruchomic i zaktualizowac, chodzi mi o fora, serwisy tematyczne, artykuly, informacje, i takie inne.
Pół Ukrainy to "polskie miasta"; osobiście wzrusza mnie 70cio letni "boy"

hotelu George we Lwowie witający mnie po polsku z akcentem ze "Szczepcia i Tońcia"...
Ale, droga Pani - Winnica jest oddalona od granic Rzplitej o 4 godziny jazdy samochodem a Pani pisze jakby żyła w conajmniej Republice Mari Eł lub Jewrejskiej ASSR na dożywotnim zesłaniu!
Fora i serwisy tematyczne na dziś są na GoldenLine.pl (Ukraina, Kijów), expatua.com, a za chwilę powstanie nowy site Stowarzyszenia Przedsiębiorców Polskich na Ukrainie - i również będzie tam forum:)