Expat Ukraine - The Online Community for Expats in Ukraine - Discussion Forum
October 08, 07:00 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: New boards are up and running. Some posts were moved to the new boards and sections.

Expat Ukraine   Home   Help Search Calendar Tags Gallery Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ktos ma ta piosenke moze?  (Read 903 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
VictoriaBest
Expat VS
**

Thank You
-Given: 13
-Receive: 5

Ghetto Glam Chic

« on: May 05, 08:33 PM »

Witam Cheesy
Tak se mysle moze ktos by mogl podeslac mi na maila piosenke Sidney Polaka "Chomiczowka", niestety, tutaj w ogole nikt nie jest w temacie, a do Polski pojade dopiero za 2 miesiace.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
PS a tak a propos, kiedy bedzie dostepna ta nowa stronka Polacy w Kijowie?

The only thing you can't recycle in life is wasted time...
Better be envied, than pitied !
I can be sweet, as a pie and still make my point without getting my hands dirty.
***A VETERAN'S GRANDDAUGHTER !***
PoLsKi HiP-HoP - MuZa NoWeJ GeNeRaCjI
Jarek
Moderator
Expat VSOP

Thank You
-Given: 30
-Receive: 19

« Reply #1 on: May 06, 03:31 AM »

Witam Cheesy
Tak se mysle moze ktos by mogl podeslac mi na maila piosenke Sidney Polaka "Chomiczowka"

Ależ to piractwo!
 Grin

W kwestii nowej strony, IMO, lepiej jest aktywizować osoby zaglądające już na expatua niż "tworzyć byty ponad potrzebę"...

Patriam amamus, non quia magna est, sed quia nostra
VictoriaBest
Expat VS
**

Thank You

Ghetto Glam Chic

« Reply #2 on: May 06, 06:35 AM »

Czesc Jarek;)
W kwestii piractwa powiem Ci tak - nie ma takiego zlego, co by na dobre nie wyszlo;) Dla mnie to ulubiona piosenka, dla kogos piractwo, no coz;)
Owszem, polska stronka jest potrzebna, aktualnie mieszkam w Winnicy, o ile wiem, to jest polskie miasto (kiedys bylo), tutaj u nas mieszka duzo Polakow, i tych etnicznych, z Kresow Wschodnich, i aktualnie zatrudnionych w roznego rodzaju projektach inwestycyjnych (Barlinek, Polfa, etc). Mysle, ze taka stronka internetowa jest potrzebna, bo czasami nawet nie ma z kim pogadac, a z drugiej strony powstaje pytanie jak taki portal bedzie lepiej uruchomic i zaktualizowac, chodzi mi o fora, serwisy tematyczne, artykuly, informacje, i takie inne.

I can be sweet, as a pie and still make my point without getting my hands dirty.
Jarek
Moderator
Expat VSOP

Thank You

« Reply #3 on: May 06, 07:03 AM »

Owszem, polska stronka jest potrzebna, aktualnie mieszkam w Winnicy, o ile wiem, to jest polskie miasto (kiedys bylo), tutaj u nas mieszka duzo Polakow, i tych etnicznych, z Kresow Wschodnich, i aktualnie zatrudnionych w roznego rodzaju projektach inwestycyjnych (Barlinek, Polfa, etc). Mysle, ze taka stronka internetowa jest potrzebna, bo czasami nawet nie ma z kim pogadac, a z drugiej strony powstaje pytanie jak taki portal bedzie lepiej uruchomic i zaktualizowac, chodzi mi o fora, serwisy tematyczne, artykuly, informacje, i takie inne.

Pół Ukrainy to "polskie miasta"; osobiście wzrusza mnie 70cio letni "boy"  Wink hotelu George we Lwowie witający mnie po polsku z akcentem ze "Szczepcia i Tońcia"...

Ale, droga Pani - Winnica jest oddalona od granic Rzplitej o 4 godziny jazdy samochodem a Pani pisze jakby żyła w conajmniej Republice Mari Eł lub Jewrejskiej ASSR na dożywotnim zesłaniu!
Fora i serwisy tematyczne na dziś są na GoldenLine.pl (Ukraina, Kijów), expatua.com, a za chwilę powstanie nowy site Stowarzyszenia Przedsiębiorców Polskich na Ukrainie - i również będzie tam forum:)

VictoriaBest
Expat VS
**

Thank You

Ghetto Glam Chic

« Reply #4 on: May 06, 01:52 PM »

Eee, tam, lepiej miec akcent, ze Szczepcia i Toncia, niz rozmawiac tak, jak Doda, powiedzmy (chociaz ogolnie lubie ja) "rozumiesz, no i generalnie w zwiazku z powyzszym"
Wcale nie jestem droga Pania;) ale i nie reprezentuje swoja skromna osobka poziomu ksztaltujacego ceny w dyskoncie Biedronka;)
Przyznam Ci racje, polowa ukrainskich miast historycznie znajduje sie na terytorium RP, stamtad pochodzi i termin geopolityczny - Kresy Wschodnie. No i spora czesc obywateli Ukrainy teraz przebywa w Polszy, ciezko pracujac dla UE, mniej lub wiecej legalnie zatrudnieni, na malo interesujacych stanowiskach.
Nie mam osobiscie przekonania do uzywania na forach internetowych okreslen i nazw geograficznych typowo prowokujacych dyskusje polityczne, bo zaraz przyjdzie Barack Obama i zabierze wszyskich do BAM'a. Co ma Jewrejskaja ASSR do tego forum;)Smiley Szalom !
A wszystko zaczelo sie od piosenki... No i masz babo placek !;)

Jarek
Moderator
Expat VSOP

Thank You

« Reply #5 on: May 06, 02:27 PM »

Ad akcent Szczepcia (wzglednie Tońcia) - wypowiedź miała na myśli przekazanie pozytywnych odczućSmiley
Ad Biedronka - nie zrozumiałem
Ad przyznanie mi racji - dziękujęSmiley
Ad Barack Obama - nie zrozumiałem; proszę powtórzyć, ale tak "dla słabszych" Smiley
Ad Jewrejska ASSR - szukałem w pamięci czegoś co jest daleko i jest związane ze wschodem.Jewrejska ASSR spełnia oba warunki.

Pozdrawiam bardzo serdecznie!

VictoriaBest
Expat VS
**

Thank You

Ghetto Glam Chic

« Reply #6 on: May 06, 04:10 PM »

Pozytywne odczucia, akurat, mozna przekazac w dowolny sposob, o ile jest to zgodne z prawem;) i nie niesie w sobie negatywnych konsekwencji w stosunku do osob, rzeczy i zdarzen.
BAM - Bajkalo-Amurskaja Magistral' - jedna z najdluzszych tras swiata, tez znajduje sie na Syberii, za Uralem,  ogromna inwestycja kasy, czasu, i nieomal darmowej prawie niewolniczej robocizny w bylym ZSRR, po prostu wyrzucanie pieniedzy w bloto i kolejny szalony pomysl wladzy, dotyczacy walki interesow w rzadzie. Czarnobyl tez kiedys mial byc "Sloneczkiem dla calej Europy" a zostal apokaliptyczna chmura.
Biedronke tu masz - www.biedronka.pl
Pozdro !

Jarek
Moderator
Expat VSOP

Thank You

« Reply #7 on: May 06, 04:55 PM »

Człowiek się uczy całe życie - dziękuję!

VictoriaBest
Expat VS
**

Thank You

Ghetto Glam Chic

« Reply #8 on: May 06, 06:04 PM »

Prosze bardzo;)

Tags:
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: